Det här blir även mitt bidrag till Månadens Sötsak på bloggen Söta Saker där temat just är "Lättlagat".
Snabb filmjölkslimpa:
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl havregryn
2 1/2 dl rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl "gurpitsfrön" (jag tror det är samma sak som pumpafrön)
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
(2 tsk brödkryddor)
1 dl hasselnötter
1 dl russin
Ovanpå:
lite havregryn
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Hacka hasselnötterna grovt, blanda med russinen och de torra ingredienserna. Rör ner det i filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter.
//Matilda
Ska det verkligen vara 1,5 DECILITER salt, bakpulver och bikarbonat. låter mer rimligt med 1,5 tsk tycker jag :)
SvaraRaderaOj! Stort misstag! Du har alldeles rätt! 1,5 tsk ska det vara! :)
SvaraRaderaBakade underverket nu i kväll, väldigt uppskattat! Hittade dock ingen mörk sirap eller liknande i hyllorna här i Perth, så det blev maple sirup istället. Och filmjölk fick bytas ut mot grek-yoghurt och mjölk. Som avslutning fick macadamianötter och torkade svarta vinbär åka ner. Grymt bröd!
SvaraRaderaJa, det är väldigt gott bröd! :) Låter gott med macadamianötter och svarta vinbär i! :) Torkade svarta vinbär! Det har jag aldrig hört talas om.
SvaraRadera