torsdag 11 augusti 2011

Äppelkräm

Äppelkräm är så enkelt att laga och så gott! Ät den en kall och ruggig höstkväll eller varför inte som efterrätt en ljummen sensommarkväll. Det passar perfekt att laga äppelkräm nu när de inhemska äpplena börjar komma eller så lagar man av egna äpplen och man skulle ha ett äppelträd på gården, som jag. Receptet kommer från Söta Saker. 
Äppelkräm:
3 medelstora äpplen
2 dl vatten
1 msk potatismjöl
1 hel kanelstång
2 msk socker
1. Skala och skär äpplena i småbitar.
2. Koka dem tillsammans med vatten, socker och kanelstång i ca 5 minuter tills de mjuknat.
3. Ta av kastrullen från värmen.
4. Rör ut potatismjöl i en matsked vatten och rör sedan i blandningen i kastrullen.
5. Koka upp igen under omrörning och servera med kall mjölk.






































//Matilda

2 kommentarer:

  1. Muuums! Ska göra det här nu på en gång!!! Tack för receptet! :D

    SvaraRadera
  2. Vad kul, för det är verkligen "mums" med äppelkräm! :)

    SvaraRadera