Röd vinbärssaft med vanilj
2 l röd vinbär
8 dl vatten
6 dl socker
1 msk äkta vaniljsocker
(1 krm natriumbensoat, om man tror att saften kommer vara i kylskåpet ganska länge kan det vara bra att tillsätta konserveringsmedel)
Skölj bären i vatten. Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vatten. Koka upp och låt sjuda i 10 min. under lock. Mosa bären mot grytans kant. Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 min. Häll tillbaka saften i grytan. Tillsätt socker och sjud i 10 min. Tag grytan från plattan. Skumma väl. Tag upp lite av saften och rör i vaniljsockret (och natriumbensoaten). Rör därefter ner det i saften. Häll på flaska.
//Matilda
Hej Matilda!
SvaraRaderaOm du klickar på min besöksräknare (på siffrorna) så kommer du till Susnet som har dessa räknarkoder! Lycka till!
Okej, tack! Ska försöka nångång.
SvaraRaderaJag drack rödvinbärssaft smaksatt med ingefära för ett par år sedan. Varje år har jag tänkt att jag ska laga den varianten, men sedan har det glömts bort. Din vaniljvariant låter god den med.
SvaraRaderaDet låter spännande med ingefära i saften! :) Ja, den var riktigt god den.
SvaraRaderaSaften blev jättegod, tack för receptet! :)
SvaraRaderaVad bra! :)
SvaraRadera