Mer om mig

Utexaminerad kock, bagare-konditorstuderande på sista året för tillfället och med en stark passion för bakning. Det är jag. Och jag heter Matilda. Jag är 20 år, bosatt i Finland och har bloggat på Matildas Kafferep sedan 2011. Jag har även instagramkontot @matildaskafferep, följ mig gärna där!

Jag har alltid älskat bakning så länge jag kan minnas och har haft det med mig hela barndomen då min pappa jobbat som bagare. För mig är bakningen ett sätt att slappna av, men även hela mitt liv. Gör det på fritiden och gör det i skolan. Skulle liksom inte gå att tänka sig ett liv utan bakning.
Jag ser mig själv som rätt kreativ och med mycket tankar och idéer. Försöker alltid samla inspiration runt omkring mig och har alltid nya grejer jag vill testa. Bullar, praliner och tårtor är favoriter att baka och göra. Även surdegsbröd har jag snöat in mig på den senaste tiden.

För mig är det viktigt med rena, bra råvaror. Gärna ekologiskt så långt det går. Vi lever i en tid där dessa saker blivit viktigt för många, vilket verkligen gläder mig.

Har du frågor får du gärna kontakta mig på matildas.kafferep@gmail.com. Hoppas du ska inspireras av mina recept och ha det lika kul i köket som jag har det. Våga hitta på egna recept, tänka i nya banor och framförallt, våga misslyckas! Av misstag lär man sig till nästa gång.