Igår lagade jag en annan variant på granskottssirap. Det gäller att passa på att plocka granskotten nu, annars tar det slut! :) Den här varianten hittade jag HÄR.
Granskottssirap:
- Lika mycket granskott & råsocker
Varva lika mycket granskott som råsocker i en glasburk med lock. Förvara burken vid ett norr- eller östfönster. Vänd och skaka burken varje dag. Efter en månad - sila av skotten.
Granskottssirap:
- Lika mycket granskott & råsocker
Varva lika mycket granskott som råsocker i en glasburk med lock. Förvara burken vid ett norr- eller östfönster. Vänd och skaka burken varje dag. Efter en månad - sila av skotten.
//Matilda
Jag kör ny taktik i år för att testa om den funkar, och det gör den! Vänder/skakar sparsamt, knappt alls! Däremot är jag nere med en sked och ser till att granskotten aldrig ligger överst i burken. Tjuvsmakade igår, gott!
SvaraRaderaNär jag gjorde min förra året vände jag inte heller så mycket, men den smälte aldrig helt. Burken stod där hela sommaren men inget hände... I år gjorde jag så att jag kokade ihop granskott, vatten och socker till sirap. Det blev ju helt okej, men sirapen blev en aning för lös.
SvaraRadera