Engelska frukostscones:
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
Garnering:
ägg, (mandelspån) och råsocker
1. Sätt ugnen på 250°c.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk
5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen till en längd, ca 3cm tjock, på mjölat bakbord och stansa ut ringar med hjälp av runda formar eller glas.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över (mandelspån) och råsocker.
8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10 min.
//Matilda
Mmmm, scones är underbart gott!
SvaraRaderaKRAM SUSY
Ja, visst är det! :)
SvaraRadera