söndag 5 juni 2011

Sverige-cupcakes

Vad passar bättre än att laga lite Sverige-cupcakes när det nu är nationaldagen imorgon! :) Jag hade faktiskt tänkt för flera månader sedan att jag skulle laga cupcakes med dubbelspritsad frosting som Sveriges färger. Grundreceptet på muffins kommer från boken "A piece of cake". Jag tycker att Leilas muffinsrecept är jättebra för muffinsarna blir för det första väldigt goda och de stiger bra i ugnen och blir höga och fina! Frostingen är eget recept.
Sverige-cupcakes med rabarber: (jag lagade halv sats, men receptet nedanför är en hel sats. Av en halv sats blir det ca 6 - 7 muffins, av en hel ca 12 muffins)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
ca 2 tsk rabarbersylt/ muffins (man kan också fylla med någon annan sylt som t.ex hallon eller jordgubb)
Frosting:
200 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
ca 4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
blå och gul karamellfärg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°c.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Placera ut ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna med 2 stora msk smet, lägg i en klick rabarbersylt och täck med 1 msk smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
Frosting:
Blanda smör och philadelphiaost i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda om. Häll hälften av frostingen i en annan bunke. Färga frostingen blå i ena bunken, gul i den andra. Fyll en plastpåse med den blå frostingen, en annan påse med den gula. Sätt båda påsarna i en spritspåse med en tyll och spritsa sedan på de avsvalnade muffinsarna.
Klart! :)
//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar