Dessa härliga godismuffinsar är lite sega och har en god, krämig chokladmitt. De blir verkligt goda så jag rekommenderar dem! Receptet kommer från Mia Öhrns bok "Kladdkakor".
Godismuffins: (14 st)
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 1/2 msk mjöl
1/2 dl socker
1 1/2 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt! Grädda därefter ca 15 min. i 175°c. Låt svalna.
Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram drygt 20 min. före servering.
//Matilda
Godismuffins: (14 st)
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 1/2 msk mjöl
1/2 dl socker
1 1/2 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt! Grädda därefter ca 15 min. i 175°c. Låt svalna.
Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram drygt 20 min. före servering.
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar