Matildas pizzabullar: (16 - 17 st pizzabullar)
- 4 dl ljummet vatten, 37°c
- 50 gram jäst
- 1/2 dl olja
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk socker
- ca 12 dl vetemjöl
- Fyllning:
- tomatpure
- oregano eller basilika
- burk skivade champinjoner
- riven ost
Gör så här
- Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt olja, salt, socker och vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter
- Knåda/riv degen en stund och låt den sedan jäsa i bunken i ca 10 min.
- Kavla ut degen till en rektangel och bre först på tomatpurén, sedan champinjoner, oregano och till sist riven ost.
- Rulla ihop från ena sidan (likadant som när du lagar kanelbullar) till en rulle. Skär bitar med en vass kniv. Ställ i bullformar på en plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 10-15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar