fredag 3 juni 2011

Pizzabullar

Nu lägger jag upp receptet på mina pizzabullar som jag lovade igår. De här bullarna blir ganska stora, men goda enligt mig! Man kan ju alltid om man vill variera fyllningen och fylla med vad man själv tycker är gott som t.ex bacon, skinka, salami, oliver m.m.
Matildas pizzabullar: (16 - 17 st pizzabullar)

Ingredienser:
  • dl ljummet vatten, 37°c
  • 50 gram jäst
  • 1/2 dl olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ca 12 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • tomatpure
  • oregano eller basilika
  • burk skivade champinjoner
  • riven ost

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt olja, salt, socker och vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter
  3. Knåda/riv degen en stund och låt den sedan jäsa i bunken i ca 10 min.
  4. Kavla ut degen till en rektangel och bre först på tomatpurén, sedan champinjoner, oregano och till sist riven ost. 
  5. Rulla ihop från ena sidan (likadant som när du lagar kanelbullar) till en rulle. Skär bitar med en vass kniv. Ställ i bullformar på en plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 10-15 min.
  6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225°c i ca 11-12 min. 






























    //Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar