tisdag 7 juni 2011

Gräddglass med Amerikanska pastiller

Det här är Amerikanska pastiller
Bild hämtad från Fazers sida.
Idag har det varit väldigt varmt ute och därför passade jag på att laga lite gräddglass som jag velat laga ganska länge nu. Har ingen glassmaskin, men till det här receptet behövs det ingen. Man häller bara den klara glassmeten i en form med lock och stoppar in i frysen. Receptet på gräddglass hittade jag på bloggen Söta saker, men jag tillsatte en påse med Amerikanska pastiller (Fazer). Om du inte skulle hitta Amerikanska pastiller i butiken så går det lika bra med t.ex Non Stop eller så kan du ju välja vilket chokladgodis du vill. Vanlig choklad (vit, mörk eller ljus), Toblerone, nougat... m.m. Glassen blev mycket god och krämig så den rekommenderas att laga nu i sommar! :)
Gräddglass med Amerikanska pastiller:
2 ägg
1 rågad dl socker
2 1/2 dl standardmjölk
2 dl grädde
1 vaniljstång eller 2 1/2 msk äkta vaniljsocker
1 påse (150 g) Amerikanska pastiller eller annat godis

Med vaniljstång:
Grovhacka godiset. Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken. Skär vaniljstången på längden, skrapa ur kärnorna och blanda i både stång och kärnor. Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. Ta upp vaniljstången. När smeten svalnat - blanda i grädden och de hackade godiset. Häll på burk och ställ i frysen. Skaka om burken lite då och då tills glassen fryst så att den blir jämn. Ta fram en stund före servering så att den mjuknar.

Med vaniljsocker:
Grovhacka godiset. Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken. Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. När smeten svalnat - blanda i vaniljsockret, grädden och de hackade godiset. Häll på burk och ställ i frysen. Skaka om burken lite då och då tills glassen fryst så att den blir jämn. Ta fram en stund före servering så att den mjuknar. 

//Matilda  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar