Matildas krämiga rabarberpaj:
130 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl gräddfil
1 ägg
ca 2 dl strösocker
1 1/2 msk äkta vaniljsocker
2 stora rabarberstjälkar
ev. 1 tsk socker ovanpå rabarbern
Till formen:
smör & ströbröd
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 °c.
2. Blanda det mjuka smöret och sockret i en bunke. Tillsätt ägget och blanda smeten slät. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och tillsätt det i smeten. Rör om ordentligt.
3. Smöra och bröa en pajform och tryck ut degen i formen.
4. Laga fyllningen: Blanda gräddfil och ägg i en skål. Tillsätt socker och vaniljsocker.
5. Skär rabarbern i små bitar. Strö ut över pajdegen. Strö ev. över lite socker.
6. Häll på gräddfilsfyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
7. Låt kallna, så att pajen hinner "stadga" sig (annars är den så lös om man äter den varm).
Typiskt nog hinner jag alltid skära en bit förrän jag fotar pajen :) |
//Matilda
Så gott, brukar göra liknande paj fast med hallon eller jordgubbar
SvaraRaderaDet låter ju gott! :) Jag lagade också förra året en ungefär likadan paj fast med färska blåbär.
SvaraRadera