Rabarbergrottor:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker (jag tog lite mindre mängd socker eftersom rabarbersylten är ganska söt)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Fyllning:
Rabarbersylt och jordgubbs- och rabarbermarmelad (man kan förstås också ta någon annan god sylt eller marmelad som man tycker om, eller så gör man de klassiska; Hallongrottor!)
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
- Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
//Matilda
Låter smarrigt!
SvaraRaderaTack! Det var det! :)
SvaraRadera