Det tredje receptet är en klassiker skulle jag säga, med en julig tvist. Tror att bountybollar är ganska populära att göra under julen och hur gott är det sen inte? Kokos och choklad, mums! Den juliga tvisten här är att dom även innehåller saffran, vilket är den juligaste (och godaste) kryddan jag vet.
Dom ser inte mycket ut för världen på utsidan, men när du biter i en möts du av en färgstark insida.
Receptet kommer från Sandras matkrypin.
Saffransbounty:
ca 50 st små
50 g smör
1 g saffran
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl florsocker
2 dl grädde
en nypa salt
200 g kokosflingor
200 g mörk choklad
Blanda alla ingredienser i en kastrull förutom kokosen och chokladen. Låt småkoka ca 5 min.
Rör ner kokosflingorna och låt smeten svalna lite. Rulla sedan till små kulor och ställ in i frysen 30 min så kulorna stelnar.
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och doppa kulorna i chokladen. Lägg på bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylskåpet.
//Matilda
Dom ser inte mycket ut för världen på utsidan, men när du biter i en möts du av en färgstark insida.
Receptet kommer från Sandras matkrypin.
Saffransbounty:
ca 50 st små
50 g smör
1 g saffran
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl florsocker
2 dl grädde
en nypa salt
200 g kokosflingor
200 g mörk choklad
Blanda alla ingredienser i en kastrull förutom kokosen och chokladen. Låt småkoka ca 5 min.
Rör ner kokosflingorna och låt smeten svalna lite. Rulla sedan till små kulor och ställ in i frysen 30 min så kulorna stelnar.
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och doppa kulorna i chokladen. Lägg på bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylskåpet.
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar