Något som är kul med julgodis är att det är så lätt att improvisera ihop nästan vad som helst och det blir grymt gott! På julen har man ju ofta en massa gott hemma. Nötter, kokos, choklad, torkad frukt, dadlar, marsipan, mandelmassa, nougat och allt annat du kan tänka dig. Jag hade kvar kanderade hasselnötter från nötchokladen med flingsalt, en bit mandelmassa och nougat hittade jag i kylskåpet och torkade fikon hade vi köpt hem som vi alltid har hemma på julen. Ja, och choklad förstås. Så med dom här godheterna hittade jag snabbt på den här julrullen som bara rullas ihop, penslas med choklad och skärs sedan i skivor. Hur gott som helst!
Julrulle:
1 rulle
75 g mandelmassa
75 - 100 g nougat (ta ut från kylskåpet lite före så den hinner mjukna lite)
3 st torkade fikon
1/2 dl kanderade hasselnötter, grovhackade
30 - 50 g mörk choklad
Kavla ut både mandelmassan och nougaten till rektangulära bitar. Lägg nougaten på mandelmassan. Skär fikonen i små bitar och strö på både fikon och hasselnötter på nougaten. Rulla ihop som en rulltårta, från långsida till långsida. Klä in i bakplåtspapper till en spänd rulle och låt stelna lite i kylskåpet. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Pensla på chokladen runt hela rullen och låt sedan stelna på nytt i kylskåpet. Skär rullen i skivor och servera.
//Matilda
Julrulle:
1 rulle
75 g mandelmassa
75 - 100 g nougat (ta ut från kylskåpet lite före så den hinner mjukna lite)
3 st torkade fikon
1/2 dl kanderade hasselnötter, grovhackade
30 - 50 g mörk choklad
Kavla ut både mandelmassan och nougaten till rektangulära bitar. Lägg nougaten på mandelmassan. Skär fikonen i små bitar och strö på både fikon och hasselnötter på nougaten. Rulla ihop som en rulltårta, från långsida till långsida. Klä in i bakplåtspapper till en spänd rulle och låt stelna lite i kylskåpet. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Pensla på chokladen runt hela rullen och låt sedan stelna på nytt i kylskåpet. Skär rullen i skivor och servera.
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar