torsdag 8 augusti 2013

Polkachoklad pannacotta

Pannacotta är en av mina favoritdesserter. enkelt och gott! Grunden för pannacotta är egentligen bara grädde, socker och gelatinblad. Sedan tillsätter man den smak man vill ha på sin pannacotta. Det kan vara allt från choklad till bärpuré till citrusskal.
Här har jag valt att använda Fazers Mariannechoklad, det går lika bra med t.ex Marabous polkachoklad. Dom smakar likadant båda två.
Ja, fantastiskt gott är det i alla fall. Rätt så sött, man kan minska på sockret om man vill, men det är ju en dessert. Sött ska det vara :)




















Polkachoklad pannacotta:
4 portioner

4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
150 g polkachoklad (eller någon annan chokladsort)
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Krama ut vattnet ur gelatinbladen och låt de även smälta i grädden. Häll upp gräddblandningen i dessertskålar eller glas. Låt stelna i minst 4 timmar i kylskåpet, helst över natten. Dekorera valfritt. Jag krossade Marianne-karameller och strödde ovanpå.





















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar