onsdag 29 maj 2013

Sockerfri rabarberkräm

Jag älskar verkligen rabarberkräm och är ju ett "måsta på" att göra när rabarbern kommit. Jag gillar när krämen inte är alldeles för söt, utan att man känner den syrliga rabarbern lite. Därför testade jag, för någon dag sedan, att göra en rabarberkräm helt utan socker. Istället för socker använde jag mig utav ett äppel, vilket gav sötman. Jag tycker faktiskt det blev riktigt gott och det där ena äpplet var tillräckligt för att få det passligt sött. Helt säkert finns det många som inte gillar det här och tycker det är för surt, det är helt en smaksak! Testa tycker jag.




















Sockerfri rabarberkräm:
3 - 4 rabarberstjälkar
1 äppel (ett sött, t.ex de röda)
1 - 2 msk potatismjöl
3 dl vatten

Skiva rabarbern och skär äpplet i små bitar. Lägg vatten, rabarberbitar och äppel i en kastrull. Låt koka tills rabarbern och äpplet är mjukt. Mosa äppelbitarna mot kanten med sleven. Blanda potatismjöl med lite vatten. Ta kastrullen från plattan och häll ner potatismjölet. Sätt tillbaka på plattan och vänta tills den första bubblan kommer. Krämen är klar!




















//Matilda

5 kommentarer:

  1. Bra tips att söta med äpple! Blir nog dags för mig att baka lite med rabarber tror jag :)

    SvaraRadera
  2. Javisst, det blev super! Man måste ju verkligen passa på, rabarbern finns ju ändå så pass kort tid :)

    SvaraRadera
  3. Julia Fransson29 maj 2014 kl. 16:52

    Hur länge håller sej krämen i kylen? :)

    SvaraRadera
  4. Skulle tippa på ca 5 dagar :)

    SvaraRadera
  5. Tack för tipset!

    SvaraRadera