måndag 25 mars 2013

Choklad- och lakritskräm

Efter att jag vunnit lakritsprodukterna har jag testat endel recept och experimenterat med lakrits i bakverk och desserter. Mindre lyckade och mer lyckade.
Ett av de mer lyckade "experimenten" är det här. Choklad- och lakritskräm, eller ska man kanske kalla det sås? Perfekt lakritssmak som man känner bra och som "smyger sig fram" i eftersmaken.
Passar bra som fyllning i tårtor (blandat med t.ex grädde då), fyllning i småkakor, ringlad ovanpå glass, pannkakor & våfflor.



















100 g mjölkchoklad
1 dl grädde
1 nypa flingsalt
2 - 3 tsk lakritspulver (smaka dig fram, kan behövas mer än 3 tsk)

Smält chokladen (som är i bitar) i ett vattenbad. Häll i grädden, lite i taget, och blanda om så att det blir en slät och blank kräm/sås. Smaksätt med salt och lakritspulver och häll upp i en burk. Förvara krämen i kylskåpet, där den även stelnar lite.




















Är väldigt gott på digistivekex!


















//Matilda

2 kommentarer: