fredag 22 mars 2013

Choklad- och jordnötsrutor

De här rutorna eller godiset gjorde jag faktiskt redan för ett år sedan, men sedan så blev de bara där och jag glömde bort dem...
Nu tänkte jag då äntligen ge receptet till er, för det här är riktigt gott och inte så onyttigt heller. Det är ju bara mörk choklad, salta jordnötter och jordnötssmör (osockrat). Lite LCHF sådär.
Passar perfekt som godis till helgen, kladdigt och gott!
De kan spricka lite när man skär dem i rutor (som de gjort till mig) eftersom jordnötssmöret är ganska mjukt/löst och chokladen är så hård, men det är ju ändå smaken som är viktigast.

Choklad- och jordnötsrutor:
200 g mörk choklad
1 1/2 - 2 dl jordnötssmör (med socker eller osockrat)
1 näve salta jordnötter

Börja med att smälta chokladen i mikron eller i vattenbad. Bred ut hälften på ett bakplåtspapper och forma till en rektangel. Låt stelna i kylskåpet under tiden som du gör jordnötssmöret lite lösare i ett vattenbad. Låt det svalna lite. Ta ut den stelnade chokladen och bred på jordnötssmöret. Strö över lite salta jordnötter, hela eller grovhackade. Låt stelna i kylskåpet. Smält ev. chokladen på nytt om den hunnit stelna. Bred över den sista chokladen över jordnötssmöret. Låt stelna en sista gång i kylskåpet. Skär i rutor med en vass kniv.



















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar