lördag 16 mars 2013

Äppelpaj till frukost

För några dagar sedan gjorde jag en supergod frukost som bestod utav turkisk yoghurt och äppelpajtopping! Det smakade verkligen lite som äppelpaj och ändå var det ganska så nyttigt.
Receptet kommer härifrån (fast jag ändrade det lite), som för övrigtvis också har massvis med goda och kul frukostrecept. Jag rekommenderar verkligen ett besök hos dem om man vill ha lite nya frukostideér.

Äppelpajtopping:
1/2 äpple
1 msk havregryn (tog någon msk mer)
1 msk kokosflingor
1 msk solrosfrön
1 msk linfron (tog sesamfrön)
ev. 1 - 2 tsk jordnötssmör/honung/råsocker
en klick smör (eller smält kokosolja som det står i originalreceptet)
kanel efter smak

Skala och tärna äpplet och blanda med de övriga ingredienserna. Tillaga i mikron i 2 - 3 minuter tills äpplet är mjukt.
Servera ovanpå turkisk yoghurt eller t.ex kvarg.

























Nu ska jag fortsätta att vindruvor. Gott & nyttigt lördagsgodis!
























//Matilda

2 kommentarer:

  1. Hittade hit häromdagen och såg detta receptet.. Sitter nu och äter turkisk yoghurt och äpplepajtopping till lunch, mycket gott :)

    SvaraRadera
  2. Vad kul, det är ju så himla gott! :D

    SvaraRadera