söndag 4 september 2011

Lingonsylt

Nu börjar det finnas lingon i skogarna så sätt på dig stövlarna, ta med en korg och gå och plocka lingon. Man kan laga mycket olika saker med härliga röda lingon. T.ex saft, sylt, kakor, desserter, mousse m.m. Jag har kokat egen lingonsylt som blir riktigt god och får en fast konsistens. Använd den i kakor, efterrätter eller till köttbullarna och kåldolmarna! :) Recept från Söta Saker. 
LINGONSYLT:
1 liter färska lingon
1 dl vatten
3 dl syltsocker

Lägg lingonen i vattnet så att de rensas (små kvistar och skräp flyter upp till ytan). Häll av och låt lingonen sjuda i 15 min med 1 dl vatten. Ta av från plattan och rör i sockret, lite i taget. Koka upp igen och låt sjuda i ytterligare 15 min. Skumma av om det behövs och häll på rena burkar.



























//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar