tisdag 13 september 2011

Björnbärsmuffins med glasyr

Goda muffins med björnbär i. Man kan ju förstås byta ut björnbären mot t.ex blåbär, hallon, jordgubbar m.m. Till glasyren använde jag Rörsocker flor men där går det också att använda vanligt florsocker. När man använder rörsocker flor får glasyren en beige färg och har rörsocker smak. Recept på muffins från boken "A piece of cake" av Leila Lindholm.
Björnbärsmuffins:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
björnbär

1. Sätt ugnen på 175°c.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt till sist björnbären och vänd dem försiktigt ner i smeten.
5. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna.

Glasyr:
vatten + rörsocker flor eller florsocker
strössel

Blanda florsocker och några droppar vatten till en slät glasyr och ringla/bred över den på muffinsarna. Strö över strössel.

Rörsocker flor
Bild: Dansukker.fi


//Matilda
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar