Björnbärsmuffins:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
björnbär
1. Sätt ugnen på 175°c.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt till sist björnbären och vänd dem försiktigt ner i smeten.
5. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
Glasyr:
vatten + rörsocker flor eller florsocker
strössel
Blanda florsocker och några droppar vatten till en slät glasyr och ringla/bred över den på muffinsarna. Strö över strössel.
Rörsocker flor Bild: Dansukker.fi |
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar