Höstte med citrus och kanel:
4 apelsiner
2 citroner
5 kanelstänger
några stjärnanis
2 hg svart te utan smaksättning (ca 200 g)
1. Skrubba citrusfrukterna under kallt vatten och torka dem noga.
2. Skala av det yttersta skalet från dem med en potatisskalare och lägg ut jämnt på en plåt med bakplåtspapper.
3. Torka skalen i ugn på 75 graders värme (beroende på storlek tar det en till ett par timmar). Rör runt bland skalen då och då.
4. Hacka de torkade skalen i mindre bitar.
5. Krossa 4 av kanelstängerna i en mortel till mycket små bitar.
6. Varva te, citrusskal och kanelkross i en teburk med lock. Toppa med den femte hela kanelstången och lite stjärnanis.
7. Låt stå några dagar för att ta smak innan användning.
Burk från Indiska //Matilda |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar