måndag 21 april 2014

Fågelbon

Den andra godissorten jag gjorde till påsken var dessa "fågelbon" som jag kallar de. Mandelmassebottnar (precis sådana som man har till biskvier) som jag toppat med en blandning av choklad, kokos, mandel och tranbär och format till fågelbon. I boet några chokladägg som pricken över i:et! Riktigt goda blev de, mycket chokladsmak förstås men det är alltid gott! Bottnarna blir goda och sega, den krispiga toppingen och så gör sig tranbären bra där i när de är både söta och syrliga mot allt det chokladiga.
Fågelbon:

Mandelmassebottnar:
1 liten äggvita
150 g riven mandelmassa

100 g mörk choklad
1/2 dl kokosflingor
3/4 dl flagad mandel
1/2 dl torkade tranbär

chokladägg, 2 ägg/bo

Sätt ugnen på 175°c. Blanda ihop mandelmassa och äggvita till en slät massa. Lägg i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 12 - 15 min. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Rör ner alla andra ingredienserna i chokladen och rör runt så att allt täcks av chokladen. Låt stå en liten stund så de stelnar till sig lite. Klicka ut chokladblandningen på de avsvalnade bottnarna och gör en liten grop med skeden i mitten. Lägg i två chokladägg där och låt sedan stelna i kylskåpet.


//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar