lördag 5 april 2014

Gino med mörk choklad

Gino är en riktigt klassiker som säkert de flesta smakat på någon gång! Lättgjord och riktigt snabblagad är den och så innehåller den frukt och bär vilket alltid är bra att äta. Om jag inte minns fel är det en typisk 90-tals efterrätt och det klassiska är ju jordgubbar, banan, kiwi och så vit choklad ovanpå. I min variant har jag istället toppat ginon med mörk choklad och kokosflingor. Och istället för kiwi fick det bli färsk ananas. Kalasgott med en klick lättvispad grädde!





Gino med mörk choklad:
ca 6 port.

1/2 färsk ananas
2 bananer (gärna eko!)
1 ask jordgubbar
100 g mörk choklad
1/2 - 1 dl kokosflingor

Till servering:
2 dl vispgrädde, lättvispad

Sätt ugnen på 250°c. Skala och dela ananasen. Kom ihåg att skära bort det hårda i mitten. Snoppa jordgubbarna och skala bananerna. Skär allt i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Om man förbereder ginon en stund i förväg kan man pressa på lite citronsaft på bananskivorna så de inte blir bruna. Grovhacka chokladen och strö ovanpå frukten tillsammans med kokosflingor. Grädda ginon i mitten av ugnen 5 min. Chokladen ska ha smält och kokosen fått lite gyllenbrun färg. Servera med lättvispad grädde. Eller varför inte en kula vaniljglass?































//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar