torsdag 19 december 2013

Julkalender 2013 - Lucka 19
Pepparkakor är gott. Kaffe är gott. Pepparkakskaffe är gott. Såg en bild på det här pepparkakskaffet på den här matbloggens instagram och måste direkt kika på receptet för det lät himmelskt gott!!

Så måste jag ju förstås också testa det direkt och oj vad gott det var då! Verkligen gott. Något jag kan rekommendera att göra i juletider om man gillar kaffe + pepparkakor.
Receptet har tre pepparkakor, jag använde fyra stycken men enligt mig kunde de nästan kunna varit ännu mer pepparkakssmak. Fast det är ju smaksak. Och på bilden har jag ingen skummad mjölk på toppen, men i receptet är det det. Glömde bara bort den sista delen i receptet och såg inte att man skulle göra så.
Pepparkakskaffe:
1 kopp

2 dl mjölk
3 tunna pepparkakor (Annas t.ex)
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vaniljsocker (hade vaniljpulver istället)
socker efter smak
dubbelespresso (bryggde helt vanlig starkt kokkaffe)

Hetta upp 1 1/2 dl av mjölken i en kastrull, lägg i pepparkakorna och kryddorna och låt de lösas upp i mjölken. Häll upp kaffet i en mugg och häll på pepparkaksmjölken.
Skölj kastrullen, tillsätt den sista 1/2 dl av mjölken och hetta upp under vispning. Lägg mjölkskummet på kaffet.

//Matilda

2 kommentarer:

 1. Hej Matilda,

  jag är en tysk kvinna, som tycker mycket om din blog för jag älskar också att baka. Idag blev jag extra inspirerad med pepperkakskaffet. Just precis ska jag dricka en kopp. Gissa hur jag kommer att göra mitt kaffe;-))))) Tack!
  Jag har också flera Muminskoppar!!!!
  Hälsningar, Christina

  SvaraRadera
 2. Åh tack så mycket!! :) Hoppas du gillade det, det är så hemskt gott enligt mig!

  SvaraRadera