onsdag 25 januari 2012

Studiebesök

Idag var jag på studiebesök hos Dan Sukker, Nordic Sugar i Kantvik, Finland där de lagar socker och olika sockerprodukter. Det var 18-19 åttor som fick chansen att fara dit och titta hur det går till och jag var en av dem (de valde dom som hade bäst motivering och frågor). Det var intressant att vara där och se fabriken. Vi började med en liten Power Point - presentation av Dan Sukker. Sedan satt vi på oss vita rockar och mössor som täckte håret. Och så for vi in till själva fabriken där sockret lagas. Det luktade muscovadosocker i hela fabriken tyckte jag och hade inga problem med doften, medan många klagade över lukten. Några arbetare sa om vad de gjorde och allmänt om fabriken och sockertillverkningen. Vi for också till laboratioret där de testar sockret och ser att det är som det ska. Där fick vi lukta och smaka på socker i flytande form. Sen for vi bara runt i hela fabriken och tittade och lyssnade. Vi fick t.ex veta att dom gör socker till Irland, USA, Arabländerna och Azerbajdzjan. Och att det kommer ut 450 påsar socker på bandet i minuten.
Till slut berättade den ena marknadsföraren om de olika sockerprodukterna de tillverkar och tips om vad man kam använda dom till. När vi kom tillbaks och tog bort våra rockar fick vi alla en papperskasse med fyra olika sockerprodukter och några små "recepthäften".
En riktigt kul och intressant dag!Florsocker med jordgubbssmak, vaniljsocker, stor brun kandi och finkornigt strösocker

//Matilda

1 kommentar:

  1. Hej! Jag heter Joanna och är 23 år och när jag blev 14 år så fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtat om mitt liv med diagnosen för att samhället ska få mer insikt och förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda trots bakgrund.
    Så kolla gärna in min blogg:)
    Ps. Du kanske tom vill göra ett bloglovinbyte?:)
    Ps. Finns även flera tävlingar med fina priser så passa på att anmäl dej:)

    SvaraRadera