Brödmuffins med lingon:
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 dl rågsikt
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 1/2 - 2 dl valnötter, grovhackade
2 dl lingon (färska eller frysta)
4 dl naturell yoghurt
1/4 dl mörk sirap
Sätt ugnen på 175 °c. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål (havregryn, de två mjölsorterna, salt, bakpulver och hackade valnötter). Häll i yoghurten, sirapen och till sist lingonen. Rör om lite försiktigt så att inte lingonen mosas och går helt sönder i smeten. Lägg ut muffinsformar eller bitar av bakplåtspapper (som jag gjort) i en muffinsplåt. Häll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 45 min.
//Matilda
Hej Matilda !
SvaraRaderaDu har en jättefin blogg med fina bilder och jättemumsiga recept !
Du kommer säkert att bli en superbra konditor!!
Du är ju redan så jätteduktig. Är helt fashinerad av allt jag läst och fått se :)
H.Berit
Tack! Det var snällt :)
SvaraRadera