Receptet på chokladmacarons kommer från Mia Öhrn, polkafluffet från Bakverk och Fikastunder..
Chokladmacarons med polkafluff:
90 g mandelmjöl
170 g florsocker (knappt 3 dl)
2 msk kakao
90 g äggvita (ca 3 st)
2 msk strösocker
Blanda mandelmjöl med florsocker och kakao. Sikta genom en sil.
Vispa äggvita fluffigt, tillsätt strösocker lite i taget och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett ganska fast skum.
Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan. Blanda till du har en jämn smet.
Känns smeten väldigt fluffig och tjock kan du blanda runt lite så att den sjunker ihop en aning.
Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten i ca 1 timme.
Grädda i 125 °c i ca 20 min, nedersta falsen. Kakornas underdel ska lossna från plåten om du provar att lyfta upp en.
Bred/spritsa på fyllningen på hälften av kakorna och lägg på resten som lock.
Polkafluff:
3 dl grädde
140 g krossade polkagrisar (en påse)
ev. röd karamellfärg
Hetta upp grädden i en kastrull, den får inte koka. Tag av från plattan och och vispa ner de krossade polkagrisarna. Rör ev. ner några droppar röd karamellfärg. Låt kallna i kylskåpet i minst 6 timmar. Vispa upp före användning.
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar