Jag gjorde en röra utav överbliven julskinka, riven morot, äppel, crème fraiche och curry. Blev riktigt gott!
Receptet på pitabröden kommer från den fina bloggen Pickipicki.
Pitabröd (10 st):
25 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
1 msk rapsolja
2 dl fullkornsvetemjöl (använde mig utav grahamsmjöl)
ungefär 5 dl vetemjöl
Rör ut jäst i fingervarmt vatten. Rör ner salt och olja. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta degen rejält. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk (ungefär en halvtimme). Dela i tio lika stora bitar, rulla bollar och platta ut så tunt som möjligt. Låt jäsa ytterligare en halvtimme på bakplåtspapper. Grädda i 250°c i ungefär 7 - 8 min. Låt svalna under bakduk.
//Matilda
Åh, jag kan nästan känna doften! Så gott!
SvaraRaderaJa... Väldigt gott! :)
SvaraRadera