lördag 28 januari 2012

Chokladmousse

Idag gjorde jag en enkel men mycket god efterrätt, chokladmousse! Man kan laga chokladmousse på både mörk, vit- eller mjölkchoklad, men jag valde idag att göra det utav mjölkchoklad. Blev riktigt gott och krämigt. En bra efterrätt att göra om du vill ha något sött snabbt. Fast det måste stå en stund i kylskåpet...
Serverade moussen med passionsfrukt och chokladdekorationer. Det blir också gott att smaksätta moussen med lite rivet apelsinskal, krossade polkagrisar, toppa med några hallon eller lingon (speciellt om du gjort moussen på vit choklad).
Chokladmousse, 4 port.
100 g mjölkchoklad (eller vit/mörk choklad)
2 äggulor
2 dl vispgrädde

Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden. Låt chokladen svalna en liten stund och rör ner äggulorna snabbt. Rör ner chokladblandningen i grädden och rör om tills chokladen har blandat sig helt i grädden. Häll/spritsa i skålar eller glas och låt stå i kylskåpet någon timme. Servera med valfritt tillbehör (lingon, hallon, passionsfrukt, krossad polkagris, chokladdekorationer....)



















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar