torsdag 29 december 2011

Vit chokladtryffel med lingon

Det här var den sista godissorten som jag lagade till julen. Det blev riktigt gott med mycket vit chokladsmak och en härlig, syrlig smak av lingonen. Om vit choklad inte riktigt är ens grej kanske man inte gillar det, eller vem vet? Man kan ju testa! Men om man älskar vit choklad som mig kommer man nog tycka mycket om det här!
Recept kommer från boken Vinterns Söta.
Vit chokladtryffel med lingon:
250 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 tsk kanel
1 dl frysta lingon
florsocker
vit choklad att doppa tryfflarna i

Hacka 250 g choklad. Lägg i en skål med grädden, värm över sjudande vattenbad och rör tills all choklad har smält. Låt svalna i rumstemperatur. Blanda i kanel och lingon. Ställ in tryffelsmeten i kylen och låt den stelna. Doppa en klick av smeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Gör så med resten av tryffelsmeten. Lägg kulorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ställ in tryffelkulorna i frysen i ca 1 timme. Smält vit choklad i en skål över sjudande vatten. Doppa tryffelkulorna i chokladen. Lägg tillbaka dem på plåten och låt stelna. Förvaras i kylskåp.

Här är den vita chokladtryffeln med lingon och wienernougaten...

...och här är en annan bild på julen godisfat. Här knäck (vanlig och polka)
och pepparkakskola.

//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar