Bara att blanda julkryddorna i en fin liten burk och så var det klart.
Och det är bra att ha en burk hemma om man kanske skulle vilja laga sin egen pepparkaksdeg (recept kommer snart), pepparkaksmuffins, pepparkaksflarn eller pepparkakskola (recept kommer snart) till julen.
Recepet på pepparkakskryddan är från Söta Saker.
Pepparkakskrydda:
2 msk malen ingefära
2 msk malen kanel
1 msk hel kardemumma (eller färdig malen)
1 msk mald kryddnejlika
Blanda ordentligt alla kryddorna i en liten burk/kryddburk och sätt på locket.
(om du använder hel kardemumma krossar du först dem i en mortel, häller kardemumman i burken och häller i de resterande kryddorna)
//Matilda
SV: du har så rätt :)
SvaraRaderaTack för tipset =)
SvaraRaderaJag har en tävling på min sida som jag tänkte tipsa dig om, du kan vinna ett unikt smycke =)
Och nästa vecka kan du vinna en köksassistent från OBH Nordica =)
Titta gärna förbi och var med och tävla!
Kram
/Nellie
http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling.html
Va, var det allt?! Här har jag sprungit runt och lagt massor av tid i Stavanger med omnejd i jakt på peppakakskryddor (utan att hitta i en enda butik) så var det så lätt att göra själv? Tur att jag hittade dig på google haha, slipper ödsla mer tid i affärer xD
SvaraRaderaHaha japp det var det! :D Superenkelt att blanda ihop!
RaderaDetta blev riktigt bra!
SvaraRaderaJag har bakrecept till jul där de olika kryddorna finns med och vilken mängd man ska ta av dem. Om jag gör min egen blandning enligt ditt recept och ändå vill använda mina gamla recept -hur ska jag tänka då med kryddmängden? Om det t.ex står 2 msk kanel,
SvaraRadera2 tsk ingefära,2 tsk nejlika,2 tsk kardemumma i mitt recept -hur mycket färdig kryddblandning ska jag ta då? Tacksam för hjälp! :)
Den mängden med kryddor du räknade upp skulle sammanlagt bli 4 msk, min kryddblandning har ju lite andra mängder, så skulle kanske ta 2 - 3 msk färdig blandning. Vet ju inte hur stort ditt recept är, men det gäller bara att försöka smaka sig fram! :)
Radera