onsdag 28 december 2011

Varm choklad på pinne

Det här lagade jag som julklapp i år till två kompisar. Varm choklad på pinne, både med mjölkchoklad och vit choklad. Har inget egentligt recept på det utan man får ta "på en höft" som man brukar säga.
Varm choklad på pinne:
choklad (mörk choklad, mjölkchoklad och/eller vit choklad)
ev. smaksättning, t.ex kanel, kardemumma, polkagris...
träpinnar
silikon- eller pralinform 

Smält chokladen över vattenbad. Smaksätt med något om du vill. Häll den smälta chokladen i formar, stick ner pinnen när chokladen redan stelnat en aning så att pinnen hålls på plats, låt stelna i kylskåp. 
När du ska göra varm choklad; Värm mjölk till kokpunkten, lägg i chokladpinnen och låt chokladen smälta i mjölken. Om du tycker det är för lite chokladsmak kan man ev. tillsätta lite kakao. Servera som sådan eller med lite vispad grädde på toppen.


//Matilda

4 kommentarer:

 1. Hihi fiffig idé tycker jag! Snor den till framtiden =)
  Massa kramar till dig!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är en kul grej som passar bra som present till någon. Sedan kan man ju sätta med lite marshmallows om man ger bort pinnarna, så blir det extra lyxig choklad med marshmallows på toppen till den som får dem!

  SvaraRadera
 3. En väldigt smart julklapp. Har gjort det för flera år sedan (fast bara att ha hemma). Kanske ska pröva pånytt med silikonformar. (då hade jag minimuffinsformar som chokladen fastnade i...)

  SvaraRadera
 4. Ja, det är en bra julklapp att ge! Silikonformar är ju alltid bra att använda, det fastnar aldrig. Men man kan ju också laga som en tryffelsmet som man låter stelna i kylskåpet, rullar kulor av det och doppar dom i smält choklad.

  SvaraRadera