måndag 19 december 2011

Julstjärnor

Julstjärnor eller jultårtor är ett finskt bakverk som bakas här mycket på julen. Det klassiska är att man använder plommonsylt, men om men inte tycker om det kan man t.ex använda aprikossylt istället. Annars är det väldigt enkelt att baka dessa julstjärnor. Det är bara att köpa smördeg och sylt.
Julstjärnor:
smördegsplattor
plommonsylt (eller t.ex aprikossylt)

Skär smördegsplattorna mitt itu (till fyrkanter) med en degsporre och skär fyra snitt, ett i varje hörn, så att det blir några centimeter kvar i mitten (alltså inte ända in). Lägg en klick sylt i mitten och vik in varannat hörn (varannan spets) och tryck till lite försiktigt så att det hålls fast. Grädda i mitten av ugnen i 200 °c i ca 10 min.



















//Matilda

2 kommentarer:

  1. Ojoj va smarrig dem ser ut =)
    Kramkra denna tisdag!

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, det är de också :)

    SvaraRadera