fredag 23 december 2016

Vit chokladfudge med pistagenötter och tranbär

Det var alltså meningen att detta skulle bli saffransfudge med tranbär och pistagenötter, men jag hade bara en halv påse saffran hemma och det visade ju sig vara allt för lite saffran för att få en gul fin fudge… Så då får det bli vit chokladfudge istället haha! Lika gott ändå, sött som bara den, men hiskeligt gott!

Känner du för att göra saffransfudge är det bara att blanda ner en hel(!) påse, alltså 0,5 g, saffran.

Vit chokladfudge med tranbär och pistagenötter:

1 burk kondenserad mjölk, 397 g
440 g vit choklad
2 dl skalade, naturella pistagenötter
1 1/2 dl torkade tranbär
Häll kondenserad mjölk och vit choklad, bruten i mindre bitar, i en kastrull och låt chokladen smälta helt. Ta kastrullen från plattan, tillsätt nötterna och bären och rör om. Klä en form med bakplåtspapper och häll fudgesmeten i formen. Lägg fudgen i kylskåp och låt stelna några, gärna över natten. Skär upp fudgen i bitar.

//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar