tisdag 6 december 2016

Pepparkaks- och dumlesnittar

Jag är otroligt svag för allt pepparkakssmakande och alla sorters kakor som är mjuksega. Dessa snittar med pepparkakskryddor och Dumle gingerbread är just sådär sega och är de perfekta julsmåkakorna. Jag både blandade ner små dumlebitar i degen och lade ovanpå före gräddning – finns inget som heter för mycket kola.

Om du har pepparkakskrydda hemma kan du ta 2 tsk av det istället för kryddorna nedanför.
Pepparkaks- och dumlesnittar:
20 – 25 st
100 g mjukt smör
3 /4 dl muscovadosocker
2 msk mörk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk mald ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
1/2 tsk mald nejlika
10 st Dumle Gingerbread (fem i små bitar i degen, fem i kvartar ovanpå kakorna)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, socker och sirap pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skild skål, tillsätt det i smöret och blanda ihop till en deg. Rör till sist ner hälften av de hackade dumlekolorna i degen. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta ut längderna en aning. Dela de resterande dumlekolorna i fyra bitar/kola och tryck ner de i mitten på längderna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills kakorna blivit gyllenbruna. Skär längderna i sneda snittar medan de ännu är mjuka. Låt svalna.

//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar