måndag 19 december 2016

Julmustkola

Kola i alla sorters smaker är ju något av det godaste julgodiset som finns, eller hur?
Här är en kola med smak av julmust som är supergod, väldigt beroendeframkallande och blir extra snygg om man tvinnar kolan.

Jag gjorde min vegansk genom att använda havregrädde (ex. Oatly iMat), men det går förstås lika bra att göra den på vanlig vispgrädde.

Julmustkola:

1 1/2 dl havregrädde (eller vispgrädde)
1 1/2 dl julmust
2 dl strösocker
1 dl mörk sirap
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Koka kolan tills den är 125 grader. Om du gör ett kulprov ska du kunna forma kolasmeten till en kula som är ”halvhård”. Klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper och häll kolan i formen. Låt stelna i rumstemperatur och skär sedan upp kolan i så stora bitar du vill ha. Tvinna ev. kolan och slå in kolan i bitar av bakplåtspapper.

//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar