torsdag 21 februari 2013

Chokladdoppade äppelklubbor med kardemumma

Alltid kan man ju inte äta sött, fast man skulle vilja det. Då är det bra att ha något nyttigt godisrecept på lager. Här får ni ett, som även blir väldigt gott! Jag använder mörk choklad (70 %-ig), om man skulle använda mjölkchoklad blir det inte lika nyttigt eftersom det innehåller mer socker. Jag har läst att det är bra att äta en liten bit mörk choklad varje dag, perfekt :)
Över chokladen har jag strött över kardemumma, men om man inte vill ha det kan man också använda t.ex kanel, hackade nötter eller kokosflingor.

Chokladdoppade äppelklubbor med kardemumma:
ca 3 st

1 äppel
lite citronsaft
några bitar mörk choklad
malen kardemumma (eller något annat)
träpinnar eller klubbpinnar

Skölj äpplet väl under vatten om du håller skalet på. Ta bort kärnhuset och skär äpplet i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck in träpinnar genom äpplet. Pensla över lite citronsaft så att inte äppelskivorna blir bruna. Inte för mycket, då hålls inte chokladen på.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Doppa äppelskivorna i chokladen eller så brer du över chokladen på bara ena sidan som jag gjort. Strö över lite kardemumma och låt stelna i kylskåpet.



























//Matilda

4 kommentarer:

  1. Så kul lite halvnyttigt godis och kul att det är på pinne! Allt blir bättre med en pinne =)
    /Emma

    SvaraRadera
  2. Håller med, det blir liksom godare att äta det om det är på en pinne :)

    SvaraRadera
  3. Va fiffigt! Både gott och nyttigt och roligt att äta. :)

    SvaraRadera
  4. Exakt! Det är ju ett plus att det är nyttigt :)

    SvaraRadera