onsdag 20 februari 2013

Krämig korv i ugn

Det hör till ovanligheterna att jag lägger upp matrecept här, vilket inte är så konstigt. Detta är ju trots allt en bakningsblogg! Nu tänkte jag ändå lägga upp ett, korv i ugn som blir riktigt krämigt och gott. Korv i ugn är ju klassisk vardagsmat och går att variera på många olika sätt, här är ett utav dem.
Jag tog bara lite vad som fanns hemma och det blev b.la körsbärstomater, vårlök, crème fraîche, senap och riven ost. Och så korv förstås!
Du kan servera med vad du vill, jag valde ris, eller så kör du på lite LCHF och har bara en god sallad till. Ibland kan det också vara gott.

Krämig korv i ugn:
4 port.

3 korvar (välj vad du tycker om, jag använde klassisk finsk Sininen Lenkki, men falukorv går bra det med)
1/2 ask körsbärstomater
2 stjälkar vårlök eller en bit purjolök
1 burk creme fraiche
1 dl grädde
1 stor tsk grovkornig senap
salt och vitpeppar
1/2 påse riven ost

Sätt ugnen på 225°c. Ta bort skinnet från korven (om det finns något) och skär i skivor. Lägg i en smord ugnssäker form på rad. Halvera tomaterna och skiva vårlöken. Strö över korven. Blanda crème fraîche, grädde, senap och salt/peppar, häll över korven. Strö till sist över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Osten ska ha fått fin färg när det är klart. Servera med ris och en sallad.

Korven före gräddning:
//Matilda

1 kommentar:

  1. Va roligt att någon annan än jag använder finsk lenkki korv (detta är första korvreceptet jag hittat som inte var med falukorv). Det ska bli spännande att smaka en annorlunda variant på en liknande korvrätt som jag brukar tillaga.

    SvaraRadera