lördag 29 december 2012

Förberedelser av nyårsdesserten...

























På bilden syns nötbräck som jag gjort idag. Det ska användas till vår nyårsdessert på måndagen, tror det blir riktigt gott! Nötbräcket är gott att också bara äta som så, som godis. Man gör det genom att först rosta nötter (jag använde valnötter och hasselnötter) i ugnen några minuter, se upp så att de inte bränns helt! Smält sockret i en kastrull eller stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Rör ner de rostade nötterna och blanda om så att varje nöt får smält socker på sig. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt stelna/kallna. Hacka det sedan i mindre bitar och ät som sådant eller använd till dekorering av desserter eller t.ex glass.

Jag har tänkt att nyårsdesserten ska vara pannacotta. Citronpannacotta som jag låter stelna i en brödform. Sedan skär jag pannacottan i små kuber, lägger snyggt upp på fat, gör en hallonsås genom att koka upp frysta hallon och lite socker, silar såsen och låter kallna. Hallonsåsen ringlas runtom pannacottabitarna. Hela desserten garneras med nötbräcket.
Alltså, citronpannacotta med hallonsås och nötbräck :)

//Matilda

4 kommentarer:

  1. Ja, jag tror att det kan bli riktigt gott. Återstår bara att se... :)

    SvaraRadera
  2. Låter jätte gott :)
    Ska bli spännande att få se slutresultatet sen!

    Gott Nytt År :)

    SvaraRadera
  3. Hoppas också att det blir bra :)
    Gott Nytt År!

    SvaraRadera