söndag 26 januari 2014

Hasselnötskladdkaka med marshmallows

Med malda hasselnötter och marshmallows nerblandade i en redan perfekt kladdkaka kan ju inte annat än bli gott! Och det blev gott, riktigt gott! Choklad och hasselnötter blir och smakar lite som nutella och marshmallowsen blir sådär härligt sega när de gräddas i ugnen. Inget annat behövs egentligen, men om du vill få det där pricken över i:et kan kladdkakan serveras med en kula vaniljglass eller lättvispad grädde. Mums!































Jag använde en springform på 18 cm i diameter så att kakan inte skulle bli så platt. Om du har en form på 24 cm i diameter kan du förstora receptet en aning, typ 1 1/2 sats.

Hasselnötskladdkaka med marshmallows:
(18 cm i diameter)

100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 3/4 dl vetemjöl
1 nypa salt
ca 4 msk kakao
50 g hasselnötsmjöl
5 stora marshmallows klippta i små bitar

Sätt ugnen på 175°c. Smält smöret, låt svalna lite. Vispa ihop ägg, socker och vanilj (ej vitt och fluffigt). Blanda mjöl, salt, kakao och hasselnötsmjöl i en annan skål. Rör ner det smälta, avsvalnade smöret i äggen och sikta sedan ner mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Blanda till sist i marshmallowsen. Smöra och bröa en springform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Tiden beror på hur "tjock" kladdkakan är och förstås hur kladdig du vill ha din kladdkaka. Känn med en provsticka. Den ska ännu vara kladdig när den är klar.




//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar