måndag 10 juni 2013

Vaniljknutar - steg för steg

Ja, nu behöver det ju inte bara vara vaniljknutar utan det kan ju också vara kanelknutar eller kardemummaknutar. Igår gjorde jag i alla fall vaniljknutar och tänkte ta och visa er en enkel steg för steg - beskrivning hur man gör de finaste knutarna! Det går att göra knutar på två olika sätt. Förut har jag brukat göra på det andra sättet, alltså att man bara snurrar en remsa och snurrar ihop till en knut, helt hur som helst i princip.
Nu har jag börjat göra på det andra sättet, "byxbensmetoden" om vi säger så :) Det är himla enkelt och blir så fint, det garanterar jag. 

"Bullknutar":

1. Kavla ut degen till en rektangulär platta. 2. Bred på valfri fyllning.3. Vik över den ena delen så att det blir en halv platta.4. Skär ca 2 cm breda remsor, jag fick 11 st.5. Ta en remsa och skär ett snitt genom nästan hela remsan. Lämna lite kvar av kanten. Det blir och ser ut som en byxa lite.6. Tvinna de två delarna med varandra.7. Snurra ihop till en knut uppifrån ner. Lägg in ändan under bullen så att den göms där.
8. Så, klart! Lägg bullen på en plåt klädd med bakplåtspapper och gör samma sak med resterande remsor.Och så här blev de att se ut som färdiggräddade:


//Matilda

5 kommentarer:

 1. Ser himla gott ut! Har länge funderat hur man gör sånadär roliga snurrbullar, tack! Fint kakfat förrästen, jag har ett likadant ;) haha från hm right?

  SvaraRadera
 2. Ja åh dom är supergoda!
  haha exakt!

  SvaraRadera
 3. vilken fin blogg du har!

  SvaraRadera
 4. Wendela Westerberg26 november 2017 10:05

  Jättefina! Jag ska göra lussebullar idag och ska använda mig av dina tips för att få såhär fina snurror.

  SvaraRadera