lördag 6 april 2013

Banangodis

Banangodis eller chokladdoppade bananer om man vill beskriva det lite mer. Och choklad + banan är ju en väldigt bra kombo!
Jag gillar egentligen inte alls bananer, att äta bara sådär alltså, men om man just doppar det i choklad eller äter något till det gillar jag det sedan mitt i allt! Konstigt...
Banan och mörk choklad är ju ganska så nyttigt, så det passar bra som ett lite nyttigare lördagsgodis kanske?
Välj mellan att bara doppa de i choklad eller också strö på lite strössel eller t.ex krossade oreokex som jag har på två stycken. Gott blir det i vilket fall som helst och enklare godis kan det liksom inte bli!



















Banangodis
ca 5 st

1 banan
några rutor mörk choklad
något att strö över, som t.ex krossade oreokex eller strössel



















Skala bananen och skär den i tjocka bitar, jag fick 5 st bitar.
Smält chokladen i mikron eller i vattenbad och doppa sedan bananbitarna i chokladen.
Strö ev. över strössel eller något annat.
Låt stelna i kylskåpet och servera.

Doppa bara halva, doppa hela, häll på lite choklad... Finns olika möjligheter.


















//Matilda

5 kommentarer:

  1. Åh älskar banan och choklad :-)

    Jag har lagt till dig på min Blog Love-länklista nu. Tack! ♥

    SvaraRadera
  2. Såg nu att bilden tappat länken. Vore supergulligt ifall du kan kolla den så att den länkas rätt. Tack! :-)

    SvaraRadera
  3. Jag med :D
    Tack, tycker det är så kul med länkkärlek!

    SvaraRadera
  4. Hihi, vi brukar stoppa glasspinnar i våra! ;-)

    SvaraRadera
  5. Det är ju smart! Det blir ju lite kladdigt :)

    SvaraRadera