onsdag 16 januari 2013

Bästa chokladkolan

Det finns ett recept i Therésia Erneborgs bok "Söta Saker" på en chokladkola som är helt gudomligt god! Den är inte sådär seg som kola oftast brukar vara, utan den är mer "fudgig" i konsistensen fast det är kola. Ja, som jag sa så är den så grymt god, den kommer med största säkerhet inte ligga så länge kvar på godisfatet :)
Här får ni receptet, för detta måste provas!
Och det gäller sen att röra snabbt och hälla ut kolan på bakplåtspappret när man hällt i chokladen. Annars blir den "oljig" och svår att breda ut fint.

Bästa chokladkolan:
50 g smör
1 dl ljus sirap
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (minst 70 %, fast den jag använt har nog varit ca 50 %)

Koka samman allt utom chokladen i en kastrull tills smeten klarar ett kulprov. Ta av från värmen, rör snabbt ner den hackade chokladen och häll ut på bakplåtspapper. Låt stelna och skär i rutor.







































//Matilda

2 kommentarer: