fredag 28 december 2012

Året 2012

Nu har ett helt år snart nått sitt slut och då passar det ju bra med en genomgång av bloggåret som gått.

JANUARI
I januari gjorde jag bl.a chokladmousse...


















...chokladmacarons med polkafluff...


















...och polkaglass!


















FEBRUARI
I februari blev det "semmeltid", så jag bakade förstås semlor eller fastlagsbullar.


















Tigerkakor bakades också, ett eget lyckat kakexperiment med inspiration av tigerkakan.


















Dulce de leche är en riktigt delikatess, underbara kolakräm... Det kokades under februari.


















MARS
Melodifestivalen höll på under mars och då bakade jag Melodifestivalscupcakes till finalen :)


















Påsken började närma sig och jag gjorde söta påskägg med smörkräm emellan och glasyr på toppen.


















Små sockerfria halloncheesecake:ar


















Mina cake balls med daim och vit choklad var en bra smakkombination!


















APRIL
När vi hade gäster på besök under påsken bakade jag denna underbara kladdkaka med kokostäck:


















En lördag efter att vi ätit middag i april svängde jag bara ihop den här desserten som faktiskt blev riktigt god! Äppelkompott med citron, grädde och dinkelsmulor var namnet.


















Det började också våras och blåsipporna slog ut i blom


















MAJ
Äntligen var våren här och det firades med grillade jordgubbar. Serverades med vaniljyoghurt.


















Till morsdag gjorde jag en god LCHF-paj (utan mjöl och socker), en citron- och chokladpaj.


















Banankaka med choklad bakade jag också, saftig och god blev den...


















JUNI
Till sommarens frukost på terassen i morgonsolen blev det ofta scones. Variation är bra, så jag testade två nya varianter. Frukostscones med müsli och tranbär och rabarberscones.




































Lite saltig mat blev det också på bloggen i juni, rättare sagt citrondressade rödbetor med sidfläsk, oregano och feta. Bra och lätt sommarmat.


















Det blev också midsommar och jag gjorde en härlig midsommartårta; jordgubbscheesecake på kladdkakebotten med lemon curd
























Blåbär tillhör sommaren, jag gjorde krämiga små blåbärspajer. Perfekta till sommarfikat!


















JULI
Juli kom och jag bakade SUPERgoda kardemummaknutar!


















Jag gjorde också en "supersnabb" sommarefterrätt med nektariner som huvudingrediens.




































AUGUSTI
I augusti blev jag konfirmerad och fyllde 15 år på samma dag. Då gjorde jag mitt första dessertbord som blev riktigt lyckat om man får säga det själv... :)


















... och när min mamma fyllde år gjorde jag en av hennes favoriter bland kondisbitarna, dammsugare.


















SEPTEMBER
Jag testade att göra en idée jag haft ett tag, marmorerade kakor, som blev väldigt goda.


















Chokladfyllda hallon


















OKTOBER
Mandelmassa är gott och att göra hemlagad är superenkelt, det testade jag att göra i oktober.


















En söndag gjorde jag falsk kalvdans som dessert...


















NOVEMBER
Till farsdag bakade jag klassiska mazariner
























...och det var Halloween så jag gjorde faktiskt tre olika halloween-bakverk; kakmonster, marängspöken och  chokladspindlar.


























DECEMBER
Äntligen var julen här, SOM jag längtat!! Jag bakade ett enkelt, men sött pepparkakshus...
























.. och så gjorde jag FÖRSTÅS julgodis, tre olika sorter i år.
Skumtomtefudge, chokladdoppad lakritskola med flingsalt och rocky road. Allt SÅ gott!

























Det var det året, nu önskar jag er alla ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!

//Matilda

6 kommentarer:

  1. allt ser kanonfint ut....

    å jag reagerade på att du fyllde 15!!!!!!
    då e du riktigt grym!!!!!!!!!

    grattis till en riktigt fin blogg... du kommer gå långt... ha ett riktigt gott slut på 2012 å ett riktigt fint 2013... kram DI

    jag har ingen egen blogg.. bara ett gästinlägg här:
    http://kryddburken.se/2012/12/19/gastbloggare-diana-skogh-valkola/

    SvaraRadera
  2. Tack så hemskt mycket! :D
    Och tack detsamma!

    SvaraRadera
  3. Riktigt bra gjort och hoppas du får ett grymt bra nyår.

    SvaraRadera
  4. Vilket härligt och mumsigt år du har haft. Hoppas att nästa år blir ännu godare för dig! :)

    SvaraRadera
  5. Ja visst har jag haft det! :D
    Tack detsamma

    SvaraRadera