lördag 30 juni 2012

Frukostscones med müsli och tranbär

Scones är perfekt att laga och äta till frukost och man inte har bröd hemma. Det går snabbt att slänga ihop några scones och så kan man njuta av scones med någon god marmelad på i morgonsolen på terassen. Det är underbar sommar det! Här har jag gjort scones med müsli och torkade tranbär i degen. Riktigt gott, men skulle gärna ha haft i lite mer tranbär. Receptet kommer från senaste numret av Hembakat.

Frukostscones med müsli och tranbär:
ca 8 st
4 dl vetemjöl
1 msk råsocker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl müsli
1/2 dl torkade tranbär
1 1/2 dl mjölk

Sätt ugnen på 250°c. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke. Dela smöret i mindre tärningar och nyp ihop det med mjölblandningen till en smulig deg. Tillsätt müsli och tranbär. Häll i mjölken och knåda snabbt ihop till en deg. Dela degen i 8 bitar. Lägg bitarna i muffinsformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 min.





















Åt mina med smör + rabarbersylt och citrusmarmelad.

Klicka HÄR för att komma till ett recept på klassiska scones och HÄR för att komma till mina rabarberscones.

//Matilda

2 kommentarer: