torsdag 21 juni 2012

Blåbärs- och yoghurtisglass

Det är gott med något friskt och svalkande en varm, solig sommardag. Det här är då mycket gott att göra, är superenkelt att röra ihop och går väldigt snabbt. Det ändå som man måste vänta lite på är att yoghurten fryser. Jag har här använt blåbär, men det går förstås mycket bra att använda vilka andra bär, eller frukter för den delen, som helst som man tycker om. Här kommer några förslag;
Jordgubbar, hallon, röda/svarta vinbär, banan, mango, melon, körsbär, passionsfrukt...
Det här blir också mitt bidrag till Månadens Sötsak, vars tema den här månaden är just "Friskt".

Blåbärs- och yoghurtisglass:
naturell yoghurt, ex. turkisk yoghurt
färska eller frysta blåbär (eller andra bär/frukter)
ev. strösocker

Rör ihop yoghurt och blåbär med en sked. Mosa bären lite mot kanten så att det inte bara blir hela bär i och att de färgar av sig och ger smak till yoghurten. Söta ev. Häll upp yoghurten i isglassformar eller plastmuggar/engångsmuggar. Låt stelna i frysen. Ät en varm sommardag!



















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar