torsdag 14 juni 2012

Mynta- och limesirap

Granskottssirap är ju ganska vanligt att göra och ett sätt att göra sådan sirap är att varva socker (strösocker eller råsocker) i en burk med granskott. Nu har jag testat att göra samma sak fast istället för att använda granskott har jag använt färsk mynta och lime. Det tog någon vecka till sockret smälte, men sedan blev det en ljus sirap med smak av just lime och mynta (kom ihåg att sätta burken vid ett soligt fönster så att det inte tar så jättelänge!). Det blev nog ändå mest smak av lime... Limen tar ju alltid över lite dom andra smakerna. Använda sirapen på t.ex plättar och pannkakor.

Mynta- och limesirap:
någon dl strösocker
några knippen mynta
1 lime

Varva skivad lime, myntablad och socker i en glasburk med lock. Låt stå i några veckor i ett soligt fönster, tills sockret smält och det blivit sirap. Sila bort limen och myntan. Förvara i en flaska eller i en burk.




















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar