lördag 8 oktober 2011

Lätt yoghurtbröd

Brödet blir väldigt gott och är lätt att baka. Jag har använt yoghurt i det här brödet, men man kan ju också använda sig utav filmjölk eller piimä (surmjölk). Variera innehållet i brödet beroende på vad du tycker om och vad du har hemma. Blanda i olika sorters nötter, mjöl, frön, torkade frukter m.m. Här är receptet med det jag använt mig utav:
Lätt yoghurtbröd:
3 dl havregryn
2 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
1 dl semlemjölblandning
1 dl vetekli
1/2 dl linfrön
2 nypor salt
2 1/2 tsk bakpulver
1/4 dl brödsirap
7 dl turkisk yoghurt
2 nävar russin
lite linfrön och havregryn på toppen

1. Sätt ugnen på 225°c och lägg i ett bakplåtspapper i en brödform.
2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
3. Tillsätt brödsirap, yoghurt och russin. Blanda till en slät deg.
4. Häll degen i formen, strö över lite linfrön och havregryn och grädda i ca 40 min i mitten av ugnen.




















//Matilda

2 kommentarer:

  1. Saftigt och extra gott blir det med lingonsylt/lingon i brödet. :-)

    SvaraRadera
  2. Ja, det blir gott det med! Ska blanda i det nästa gång jag gör något liknande bröd :)

    SvaraRadera