Använd vilka formar du vill, här har jag använt lite olika men om du vill kan du bara stansa ut kex med stjärnformar.
Knäckebrödskex med fetaostkräm:
1 dl vetemjöl
2 dl fullkornsmjöl eller t.ex grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl naturell yoghurt
50 g mjukt smör
Till garnering:
vatten & linfrön
Sätt ugnen på 225°c.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt yoghurten och det mjuka smöret.
Knåda/blanda ihop till en fast deg, kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och stansa ut kex med valfria formar.
Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och pensla kexen med vatten. Strö över lite linfrön på varje kex och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Fetaostkräm:
2 dl creme fraiché eller turkisk yoghurt
1 1/2 dl fetaost
ca 1 tsk timjan
salt & peppar
lite olja
Mosa fetaosten skilt och blanda med de övriga ingredienserna. Låt stå en stund i kylskåpet före servering. Servera med knäckebrödskexen.
Håll utkik!
På onsdagen startar det en tävling här på bloggen i samarbete med formina.se där du kan vinna fina formar!
Du får också nu 10% rabatt om du handlar hos formina.se och anger rabattkoden matildaskafferep vid köp av formar.
Rabattkoden gäller hela oktober ut, så passa på att handla! :)
//Matilda
Åh, spännande med tävling! :)
SvaraRaderaJa, visst är det! Börjar i morgon :)
SvaraRadera